Spune-mi ce prieteni ai

Prietenul fals vorbește numai despre sine. Nu te ascultă și cu greu își ascunde plictiseala, mai ales dacă îi vorbești despre problemele tale. Te lasă imediat și va găsi probleme urgente pe care trebuie să le rezolve.  Ignoră ce îi povestești, exprimându-și o compasiune falsă.

Un prieten fals este întotdeauna foarte ocupat, mai ales când aveți nevoie de ajutorul lui. Are mereu urgențe de rezolva când îi cereți ajutorul.

Altcumva prietenul fals mereu vă cere sprijinul, indiferent de situația dvs. El nu vă apreciază timpul, nu vă respectă nici măcar timpul de odihnă. Îi spui că vrei să dormi iar el te ține de vorbă. Această persoană vă poate telefona la cinci dimineața, doar ca să vă povestească problemele sale. Sau să vă ceară bani, deși are o situație financiară mult mai bună decât a dvs.

Poate să vă ceară să-l duceți undeva cu mașina, să faceți o muncă murdară sau plicitisitoare, numai pentru că nu dorește să plătească bani unui om angajat pentru asta. Pentru serviciul făcut, prietenul fals vă poate mulțumi  la început, dar nu vă va plăti niciodată pentru efortul dvs, nici măcar cu o ciocolată! Doar sunteți prieteni! Sau rude foarte apropiate.

Prietenul fals face glume pe seama dvs în prezența tuturor. Vă critică față de toți. Și crede că are dreptul să procedeze astfel, pentru că sunteți prieteni. Prietenul fals, vă povestește tot felul de lucruri urâte, care se vorbesc despre dvs. Spune că le-a auzit personal! Dar nu a oprit această discuție sau nu v-a luat apărarea. Doar s-a amuzat.

Prietenul fals nu vă recunoaște succesele și le ignoră importanța. Sau va spune că acest succes nu este pentru mult timp. Ați avut noroc și cam atât.

Prietenul fals vă discută pe la spate. Pentru că așa știe el că fac prietenii, te bârfesc din simpatie. Povestește tuturor despre viața dvs personală. Îi place să dezvăluie  secrete pe care i le-ați împărtășit.  „Oh, mi-a scăpat întâmplător ! Dar ce, nu aveam voie să vorbesc despre asta? Îmi pare rău! Nu știam că te deranjează.”

Prietenul fals face abuz de cunoștințele și prietenii dvs fără a vă întreba. Foarte repede ajunge să fie prieten cu prietenii dvs mai vechi. Stabilește contacte cu ei pe rețelele de socializare, le cere sau le oferă serviciile sale. “M-a trimis la dvs domnul Haleț.” Uneori chiar cere bani sau servicii pentru dvs.

Prietenul fals este mai mereu invidios. Chiar dacă într-o situație critică, la mare necaz și durere vă oferă sprijin mai mult  în cuvinte. În secret de fapt se bucură și e foarte încântat că vi se întâmplă tot felul de situații neplăcute. Dacă aveți o mare bucurie sau un succes oarecare, el devine trist și supărat. Și așteaptă, uneori chiar pregătește, momentul potrivit pentru a nărui această stare de bucurie.

Un prieten fals uită datoriile mici și nu vă întoarce banii. Iar o favoare mică pe care a făcut-o pentru dvs și-o va aminti mereu și o va povesti tuturor cum v-a servit el odată cu o plăcintă sau cu un pește. Sau chiar cu o jumătate de plăcintă sau doar o coadă de pește. Bă, dacă ați ști voi de câte ori l-am ajutat eu pe Haleț! Și acum are să-mi dea niște bani. Nu va spune niciodată de câte ori l-ai ajutat tu.

Prietenul fals își permite chiar să flirteze cu partenerul dvs. “Bă, tu știi ce tare sunt eu? M-am culcat cu nevasta lu’ Haleț!” Ca să înțeleagă toți cât de papagal ești tu și ce voinic e el. Altcumva se jenează că îl domini și astfel se răzbună.

Stați departe de astfel de oameni, pentru a nu rămâne singuri atunci când într-o situație dificilă nu veți avea cui cere ajutorul. El e prieten cu tine doar pentru a se folosi de tine și de relațiile tale. Cu prima ocazie va trece alături de dușmanii tăi cărora le va furniza amănunte denigratoare. Prieten drag ne cunoaștem de-o viață!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *