Prietenii mei – Valentin Vrabie – vrea să fie un rău care face bine

Am așa de multe de povestit despre omul ăsta că mi-e foarte greu să mă opresc la o singură întâmplare. Am și scris o carte cu și despre dânsul mult înainte de a fi primar la Medgidia. Rar găsești un om devotat mai mult treburilor publice decât intereselor dumnealui. De aceea îi și supără pe mulți. De aceea îi și place să facă și ce face și cum face. De aceea domnul Primar Vrabie face dânsul ce face și mereu atrage atenția tuturor. Când cu d-alea bune, când cu d-alea făcute, când cu d-alea nefăcute.

Anul trecut, într-o emisiune satirică “Starea Nației” cu Dragos Pătraru care se ia de toată lumea și nu iartă pe nimeni aflăm că ce mi-e Paris, ce mi-e Medgidia, și asta numai din cauza domnului Primar Vrabie!

sursă foto: facebook Valentin Vrabie

În vremurile astea de mare restriște circulatorie, ca să nu îi zicem altfel, ambițiosul primar de la Medgidia ține aprinse luminile pe renumitul pod de peste canal ca să arate lumii că cei din Medgidia de obicei sunt neînfricați și nu se sperie ei așa de ușor de un amărât de virusache. Faptul că aflăm acum, cu această ocazie, că și amărâții ăia de la Paris țin luminile aprinse la Turnul Eiffel poate fi doar o coincidență că doar nu stau franțujii cu ochii pe Medgidia ca să vadă ce mai face Vrabie pe ici pe colo. Deși, după cum îl cunoaștem, domnul Vrabie ne va spune pe șleau: “pe mine nu mă interesează ce fac ăia la Paris, e treaba lor, pot aprinde ce lumini vor, pe unde vor”. “Eu vreau ca lumea să vorbească despre Medgidia și dacă se poate numai lucruri bune! Adică pe cine deranjează că ținem luminile aprinse pe podul nostru? Mai ales că acum avem acolo din alea mici și ieftine, leduri, cu consum foarte redus! Dacă e noapte, aprindem luminile că d-aia le-am pus, să se vadă frumos. Cine nu mă place și mă înjură să facă ce cred dânșii că e mai bine. Oricum m-ar fi înjurat. Am văzut că le răspund unii, tot cu înjurături, în numele meu, pe conturi false de facebook.”

sursă foto: facebook Valentin Vrabie

Iar emisiunea asta de pe Prima tv, care a mai fost și pe la alte multe televiziuni, nu mai e așa de bine văzută , are o audiență micuță de vreo 200 de mii de urmăritori tv pe toată țara, că altfel precis domnul Vrabie găsea dânsul un fel de a le mulțumi că au găsit un prilej de a ne arăta că se aprind lumini frumoase și la Medgidia nu numai la Paris, supranumit pe vremuri orașul luminilor. Parisul a fost cel mai mare oraş din lume între secolele XVI-XIX. Capitala Franţei a fost şi un important centru al educaţiei şi al ideilor în epoca iluminismului. Şi a fost şi printre primele oraşe din Europa care a adoptat iluminatul stradal.

Despre Medgidia deocamdată ce putem spune? Parcă îl și aud pe domnul Vrabie sărind cât colo: “lăsați, domnule Haleț, că o să vedeți dumneavoastră ce frumos o să crească Medgidia! Numai să mai fiu eu Primar.” “Rea e lumea-n mahala, Costică, Costică,/ Să nu știe nimenea… fă lampa mai mică./ De vecini să ne ferim, Costică, Costică, /Să putem să ne iubim… Costică, Costică”

sursă foto: facebook Valentin Vrabie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *