29 noiembrie 2022

HaletTV.RO

HaletTV.ro

MASONI PRINTRE NOI

3 min read

Iată aici ce scriam în 2019 despre activitățile masonilor când vor să fie la vedere:

Încă o întâlnire foarte interesantă din seria de Conferințe MLNR „Viitorul României” a avut loc luni seara, 28 ianuarie, 2019, la Ibis, în Constanța.

Toți cei cinci conferențiari au fost de data asta superbi, plăcuți, bine pregătiți, dornici de a ne trezi atenția cu lucruri deosebite din experiența lor și din buna lor pregătire profesională despre elite, o temă de care fuge toată lumea.

Ne e frică sau rușine să vorbim despre elite acum când modestia și superficialitatea românească ne domină în tot ce facem.

„La luptă, fraților” ar fi mesajul transmis nouă pentru că avem nevoie de elite. Știm că avem elite în toate domeniile și am putea să le încurajăm chiar dacă neisprăviții ne copleșesc pentru că e vremea lor și au muncit pentru asta. Să îi înțelegem, să îi iertăm și să îi înlocuim cu cine trebuie, cu oameni pricepuți, modești și cumsecade.

E greu cu elitele în democrație.

Elitele nu ies la vot, apar mai târziu, după merite.

Cine și cum mai apreciază astăzi așa ceva?!

Nu te mai săturai ascultând-o pe doamna conf. univ. dr. Adriana Claudia Cîteia bine pregătită în a ne fermeca cu amănuntele istorice și filozofice ale înțelepților care au făurit lumea democratică folosind elitele pentru ca noi astăzi să o ducem mai bine.

Domnul rector Cornel Panait nu scapă nicio ocazie să ne arate ce priceput e și cum se luptă dânsul cu toată lumea ca să țină UMC în topul mondial al școlilor superioare de marină.

La Constanța se pregătește mereu și bine elita ofițerilor de pe toate mările lumii.

Bravo, UMC! Bravo, Cornel Panait!

Destoinicul director Vasile Nicoară de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân ne-a făcut să îl iubim încă o dată că a reușit în 2009 să fie cel mai bun colegiu din țară! Am înțeles cu toții că acolo e o școală prețioasă de viitoare elite și că doar Mircea e „cel Bătrân”, domnul Vasile Nicoară nu are de gând să îmbătrânească.

Vă mulțumim domnule profesor că puteți ține sus prestigiul școlii românești chiar și la Constanța!

Domnul Sorin Rugină nu se supără când zic unii și alții despre Ovidius că nu a făcut mai nimic pe aici când se chinuia de foame și de frig. Face acum Universitatea Ovidius destule lucruri bune și foarte bune pentru ca să ne mândrim cu ea și cu absolvenții săi. Să nu uităm, ne zice domnul rector, că medicii care pleacă de aici în toată lumea tot medici sunt ori pe unde s-ar duce. E foarte convins că în Universitate toată lumea, chiar și asistenții, trebuie să aibă doctorate pentru fi și în viitor formatori de elite.

Ca metodă de lucru aceste Conferințe ne avertizează mereu, în final, că există Fake news, care sunt simpatice, dar periculoase. De data asta invitatul de onoare a fost managerul de la Radio Constanța, Daniel Sîrbu, care și-a adus aminte că, jurnalist de profesie fiind, poate fi și fermecător. Știrile false sunt de când e lumea și pământul, ne-a spus dumnealui, cu exemple uluitoare din istoria umanității așa că să nu ne îngrijorăm ci doar să ne amuzăm. Putem și ar trebui să ne ferim, să verificăm sursa și să nu participăm la împrăștierea dezinformărilor de orice fel.

Seara s-a încheiat frumos într-o atmosferă optimistă toți fiind convinși că iată avem elite, trebuie doar să știm să le folosim. Și aceste Conferințe sunt un mijloc de a ne cunoaște mai bine, de a ne uni și de a izbândi în folosul societății, spre mai binele oamenilor care au încredere în elite dar nu prea știu pe unde umblă ele și cu ce se ocupă.

Vom veni și la următoarele întâlniri organizate de Marea Lojă Națională din România.

Mai multe articole

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.