29 noiembrie 2022

HaletTV.RO

HaletTV.ro

Universitatea Harvard a făcut un studiu de 80 de ani și ne spune pe scurt care ar putea să fie secretul pentru o viaţă fericită

2 min read

Studiul este axat pe dezvoltarea adulţilor urmărind mai multe sute de oameni toată viața  și analizând mai multe aspecte importante. Răspunsul nu e simplu.

Cercetătorii au descoperit că cei mai fericiţi dintre participanţi s-au concentrat pe trei aspecte, obţinerea unui succes pe termen lung, inteligenţa emoţională şi relaţiile fiecăruia. 

Dintre cei aproape trei sute de oameni puși sub observare schimbările în bine au venit la bărbaţii în jurul vârstei de 40 de ani. Unii au dat peste tragedii sau chiar drame în dragoste ca fiecare dintre noi.

Primul element necesar pentru o viață mai bună este succesul bazat pe un orizont de termen lung. Chiar dacă au avut necazuri sau probleme cei care s-au concentrat pentru a merge mai departe trecând peste orice obstacol au atins într-un final succesul. Să fim deci optimiști. Sau să ne aducem aminte că speranța moare ultima cum zic românii. Și totuși moare ar zice pesimiștii.

Cei care au avut succes foarte devreme în viaţă, nu au avut neapărat aceeaşi şansă mai târziu.

Inteligenţa emoţională înseamnă și rezolvarea unor obstacole şi ale unor probleme de viață și modul cum acestea au o influență asupra noastră. Cei care pot răspunde necazurilor într-un mod optimist sunt mai puternici din punct de vedere emoţional şi fizic decât cei care s-au împotmolit în problemele din vieţile lor. Unii s-au chinuit cu răspunsurile la emoţiile din tinereţe, dar cercetarea a arătat că inteligenţa emoţională poate fi câştigată şi îmbunătăţită surprinzător pe parcursul anilor.

Inteligenţa emoţională merge mână în mână cu succesul personal şi profesional. Adică poate fi învățată și crește odată cu vârsta. Pare că toți avem nevoie de câte un mentor sau chiar de câte un observator. Și probabil și de puțin noroc, de câteva repere de calitate bună.

Relaţiile din societate, cele cu pondere, cu însemnătate, reprezintă un important indicator al unei vieţi bune. Întrun fel se uită lumea la tine dacă prietenii tăi sunt de calitate și altcumva dacă faci parte dintr-un gașcă nefastă. Anturajul te influențează în bine sau în rău.

Mai există și o legătură directă între nivelul de fericire pe care îl avem în relaţiile noastre apropiate şi chiar sănătatea noastră. Niște relaţiile puternice ne ajută mult la orice declic al  nostru fizic sau psihic. E important să ai grijă de tine, de corpul tău dar nu neglija niciodată și relațiile tale și prietenii tăi.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.