29 noiembrie 2022

HaletTV.RO

HaletTV.ro

Cine-i harnic şi munceşte ori e prost ori nu gândeşte

3 min read

Nimeni nu stă la muncă dacă nu se simte bine, dacă nu îi place, dacă nu are încredere în șeful cu care lucrează, care trebuie să aibă grijă de el. Un șef nepriceput te bagă în necazuri, îți face munca insuportabilă.

Când managerii regretă că le pleacă cei mai buni angajaţi ceva nu e în regulă pe acolo poate chiar prin felul lor de a se comporta cu subalternii. Pentru orice companie este foarte rău atunci când pierde angajaţi valoroşi. Oamenii buni pleacă dacă nu le place managerul companiei. Ce acţiuni manageriale îi deranjează cel mai mult pe angajaţii buni?

Când lucraţi cu cei mai buni specialişti și vreți să îi păstrați nu stoarceți totul de la ei foarte repede. Suprasolicitările reduc de cele mai multe ori chiar și productivitatea muncii.
Va trebui să-i avansaţi în funcţie. Altcumva munca va deveni pentru ei o povară şi vor pleca.
Managerii trebuie să comunice des cu subordonaţii şi să îi încurajeze şi să-i răsplătească pentru succes. Când ai angajaţi buni și talentaţi, acest lucru trebuie făcut mereu.


Dacă nu reuşesc să am relaţii de încredere cu şeful, plec. Liderii de calitate ştiu să menţină un echilibru între profesionalism şi relațiile omenești. Ei împart succesul împreună cu angajaţii lor, încearcă să-i ajute pe cei care trec prin momente dificile.

Nu uita că ai făcut angajatului o promisiune. Îl poţi face fericit ori îl poţi dezamăgi, provocând plecarea lui. Dacă un manager nu reuşeşte să-şi îndeplinească promisiunile și angajaţii încep să-i urmeze exemplul.


Managerul trebuie să aibă grijă de selectarea personalului nou. Orice greșeală îi demotivează pe cei care deja lucrează mai de mult. Promovarea unora necorespunzători duce la rezultate dezastruoase. Cel care a muncit bine, dar a rămas fără promovare, va începe să caute un alt loc de muncă.

Dacă managerul nu permite celor creativi să fie progresiști, din cauza fricii pentru tot ce e nou, aceștia nu vor mai rămâne aici. Restrângerea ideilor noi, creative, dăunează tuturor, mai ales liderului. Veziți tu de treaba ta, lasă că are cine să gândească îmbunătățirile îi îndepărtează pe cei care vor noutăți, de cele mai multe ori gratis.


Dacă oamenii talentaţi, harnici şi inteligenţi sunt puși să facă o muncă simplă sau plictisitoare, ei încep să caute alta pentru a-şi testa abilităţile pentru a progresa.

Dacă mă plăteşti cum vreau eu, muncesc cum vrei tu.
Dacă mă plăteşti cum vrei tu, muncesc cum vreau eu.
Cine-i harnic şi munceşte are tot ce vrea. Cine stă şi leneveşte are tot aşa.
Iată doar două exprimări cunoscute de noi toți și care circulă libere fără să supere pe nimeni.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.