5 decembrie 2022

HaletTV.RO

HaletTV.ro

Cine miroase bine și de ce

2 min read

Un parfum bine ales trebuie să se potrivească stilului şi personalităţii noastre, trebuie să ne aducă  aminte de aroma noastră. O femeie va putea fi uşor recunoscută după parfumul potrivit sau chiar nepotrivit!

Când vei aplica parfumul pe întregul corp, vei face o mare risipă „Pune parfum acolo unde vrei să fii sărutată”. Toată lumea știe că e bine să pui parfum după ureche, în spatele gâtului, la încheieturile mâinilor sau în spatele genunchilor.

Nu parfuma hainele! Există în toate parfumurile ulei şi cu siguranță pot păta și apoi acele pete vor fi foarte greu de scos.

Dacă pielea ta este uscată, parfumul se va evapora mult mai repede.  E bine după duș să hidratezi pielea dacă vrei un efect de lungă durată.

Când pui parfum pe încheietură şi freci încheieturile între ele este greşit! Trebuie să tamponezi cât mai delicat pentru a evita iritaţiile şi pentru a menţine mirosul mai mult timp.

Dacă vrei să știi ce produs ți se potrivește trebuie să știi ce vrei să cumperi.

De exemplu, un parfum cu o concentraţie de 25% ulei, care este și foarte scump, îşi va menţine mirosul pe piele între 9h şi 16h.

Apa de parfum are doar 10-20% și îşi menţine mirosul  aproximativ 6h.

Apa de toaletă cu 8-10% îşi menţine mirosul  aproximativ 4h.

Apa de colonie e mai slabă, are  5% şi-şi menţine mirosul  între 2h şi 4h.

.

Așa că e mai bine ca o dată la 4h sau 8h să reaplici parfumul pentru că, acesta îşi poate pierde mirosul mai repede când luăm contact cu alte obiecte.

O parte mai puţin obişnuită a corpului poate să fie cel mai bun loc pentru a te da cu parfum, astfel ca mirosul preferat de tine să persiste. Ar trebui să îţi dai cu parfum în buric!

Ideal este să alegi orice zonă a corpului care emană căldură. Poți aplica parfumul pe păr și va fi foarte bine. Firele de păr pot împrăştia mirosul când eşti în mişcare.

Uneori e bine să pui parfum în spatele genunchilor şi pe partea interioară a coapselor. Când porţi fuste sau rochii scurte, parfumul poate fi pulverizat pe gambe în timpul mersului şi frecării picioarelor, se produce căldură şi se emană mirosul parfumului.

Dacă nu mai simţi parfumul pe care-l folosești în mod obișnuit  înseamnă că ţi se potriveşte, iar dacă îţi ”invadează” nasul ar cam trebuie să-l schimbi.  Propriul tău miros e stocat în memorie iar creierul îl percepe ca fiind cel mai bun. Atunci apare adaptarea olfactivă, iar nasul se obişnuieşte cu mirosul tău preferat. Nasul tău și evident al cui mai vrei dumneata.

sursă foto articol: lancome.ro

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.