Activitățile sociale și intelectuale sunt foarte importante pentru seniorii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța
Cu vârsta, activitățile recreative joacă un rol crucial în menținerea sănătății mentale și fizice a vârstnicilor. Aceste activități nu numai că aduc bucurie și împlinire, dar contribuie și la menținerea abilităților cognitive și sociale.
În cadrul unei activități organizatezilele trecute la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța, seniorii au discutat despre înțelepciunea proverbelor românești, cu aplicabilitate în viața de zi cu zi.
Într-o atmosferă relaxată și relaxantă, beneficiarii au încercat să dezlege și tâlcul unor ghicitori pline de haz.
Proverbele și zicătorile românești sunt mici comori lingvistice care au supraviețuit trecerii timpului și au rămas învățături valoroase transmise din generație în generație. Ele reflectă experiențele și înțelepciunea poporului și oferă o fereastră către cultura și mentalitatea națiunii. 
Participarea la astfel de activități recreative este esențială pentru menținerea unei vieți echilibrate, reducerea stresului și încurajarea interacțiunii sociale, prevenind astfel depresia și alte afecțiuni legate de vârstă.
error: Continut Protejat!!