rotary club

COMUNICAT DE PRESĂ

 Mulțumim dascălilor constănțeni care se ocupă de definirea destinelor copiilor noștri

Responsabilitatea de a educa tinerele generații nu este un lucru ușor, drept pentru care este frumos și necesar, astăzi, la aniversarea Zilei Învățătorului, să aducem un omagiu și să arătăm recunoștință celor care, cu dăruire și pasiune, se dedică  învățării, educării și pregătirii pentru viață a copiilor.

Educația este una din direcțiile primordiale de acțiune în care se implică Rotary, la nivel internațional, nu doar local.

Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța susține de ani buni proiectele de excelență ale elevilor și cadrelor didactice din județ, remarcându-se prin multiple evenimente în acest sens.
Rotary Club Cetatea Tomis Constanta
Rotary Club Cetatea Tomis Constanta

Astfel, am premiat excelența în educatie a olimpicilor la diferite materii, elevii merituoși în sport, artă și cultură, iar în acest an ne-am îndreptat preocuparea spre cei din domeniul cercetare-robotică.

Vom continua implicarea noastră în recompensarea rezultatelor excelente obținute de elevii constănțeni, precum și în îmbunătățirea situației generale din unitățile de învățământ, astfel încât să contribuim cu plus valoare la evoluția calitativă a educației constănțene.

Sunt convinsă că dascălul este cel care cunoaște cel mai bine rolul educației în societatea românească. Acesta trebuie să fie conștient de vocația sa de educator, formator și informator, precum și de faptul că este principalul pilon în formarea elevilor, pentru a reuși atât pe băncile școlii, cât și în viața de adult.

Cadrele didactice au nobila misiune de a-i învăța de mici pe copii adevărata scară a valorilor și, mai ales, a valorilor morale, aflate, din păcate, într-un continuu regres în ultima perioadă.

Cei mai apreciați sunt dascălii preocupați în mod activ ca strategiile și demersurile lor să fie cele mai potrivite pentru fiecare elev și pentru fiecare situație în parte, un proces esențial în educația zilelor noastre.

Toate activitățile educatorilor, învățătorilor și profesorilor la clasă trebuie desfășurate în scopul sprijinirii, dezvoltării și succesului fiecărui elev.

În consecință, merită să-i respectăm așa cum se cuvine, atât pe domniile lor, cât și munca depusă și răbdarea de care dau dovadă.

Școala trebuie să fie, cu adevărat, spațiul propice în care copiii învață să socializeze, învață în mod plăcut lucruri serioase și profunde, care îi ajută să se cunoască mai bine, să cunoască lumea în care trăiesc și să se integreze în ea.

La rândul lor, copiii trebuie să conștientizeze că participarea la educație este vitală pentru ei și pentru viitorul lor.

Să fii dascăl înseamnă să scrii povestea unui copil începând cu prima literă până la ultimul punct și să fii atât de talentat încât povestea să aibă un final fericit pentru fiecare elev în parte.

Pentru că omul este rodul educației pe care o primește, mulți dintre noi suntem unde suntem, datorită lor!

La Multi Ani tuturor dascălilor din județul Constanța!

AIDA CIORTAN,

Secretar Clubul Rotary „Cetatea Tomis” Constanța

sursă foto aici

error: Continut Protejat!!