George Mandila presedinte OMD Mamaia Constanta
OMD Mamaia Constanța și Primăria Constanța au depistat, în stațiunea Mamaia, o serie de probleme care trebuie remediate și au găsit inclusiv soluțiile cele mai la îndemână pentru a crea acea atât de necesară stare de bine a turiștilor.

Aflăm de la George Măndilă că “există o serie de instrumente juridice de planificare pe care OMD Mamaia Constanța încearcă să le pună în practică împreună cu Primăria”. Acestea vizează în primul rând: PUZ-ul plajei Mamaia, bulevardul Mamaia (acea porțiune care se află în interiorul stațiunii) dar și PUZ-ul stațiunii Mamaia.

Evident vor fi luate în calcul spațiile verzi, aleile neîncăpătoare deja care îngreunează circulația și traficul dar și hotelurile mici, a căror capacitate de cazare este redusă și care au nevoie de sprijin. Se dorește a se lămuri situația creată de apartamentele care par a fi într-o oarecare competiție cu hotelurile.

Încurajarea investițiilor de 4 și 5 stele cu dotări specifice de iarnă care să determine o mai ușoară trecere către turismul corporate, reprezintă o prioritate.

“Domeniul public, pe porțiunile mari, ar trebui regândit”, ne spune George Măndilă, „ar trebui date alte funcțiuni, ar trebui impuse o serie de restricții și ar trebui regândit ce anume va fi permis”.

Evident realizarea acestor propuneri depinde în principal de o comisie tehnică dar și de Consiliul Local.

O faleză pe din lemn, pe lac, în apropiere de cheu este una dintre multele propuneri.

Acea zonă din Bulevardul Mamaia, cuprinsă între zona pescărie și ieșirea din oraș, este importantă și se urmărește dezvoltarea ei. Necesar este însă, în opinia lui George Măndilă, ca modernizarea bulevardului să se facă pe tronsoane. Cu siguranță va fi creată pentru început o anumită stare de disconfort însă sistemul pluvial trebuie refăcut, întrucât orice ploaie va determina apariția bălților.

Deși există două posibilități de finanțare a proiectelor (prin fonduri europene sau de la bugetul local), cea de la bugetul local este preferată, considerată a fi mai permisivă.

Conform spuselor președintelui OMD Mamaia Constanța, George Măndilă, aceste probleme dar și propunerile de rezolvare

“fac parte din planurile de dezvoltare ale stațiunii și, fac parte din acele planuri care trebuie puse la bază iar peste ele trebuie așezată investiția mediului privat, peste ele trebuie așezat ghidul de bune practici, confortul din stațiune și, de ce nu, starea de bine”.

Evident, îmi permit eu să spun, cu toții ne dorim o altă față a stațiunii Mamaia, cu toții ne dorim un plus de confort și concedii și mai plăcute, petrecute în Mamaia. Așteptăm cu nerăbdare punerea în aplicare a proiectelor.

mai multe articole aici

mai multe info despre OMD Mamaia-Constanța aici

mai multe info despre OMD Mamaia-Constanța aici

mai multe articole despre activitatea Primăriei Municipiului Constanța aici

mai multe informații despre Primăria Municipiului Constanța aici

error: Continut Protejat!!