Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, aflat la al doilea mandat (unii primari cu mari pretenții abia au rezistat unul singur), nu se plânge, nu se ascunde, nu dă neputincios din umeri, nu dă vina pe sistem. El se zbate, se luptă, se ambiționează și poate realiza cam tot ceea ce își propune.

Gigi Haleț, în urmă cu mulți ani, a remarcat: Primarul Vrabie poate pentru că vrea! Păi cam așa este, dacă nu vrei, nu poți.

parc nou zona IMUM
De mulți ani Vrabie vrea și poate.

A vrut școală în Peștera (când a fost primarul comunei) și a făcut-o. Greu, cu chiu, cu vai, cu datorii, cu banii returnați cu dificultate. A vrut să se afle de comuna Peștera în toată România și s-a aflat. Cu bani mulți, cu datorii, cu eforturi mari.

A organizat unele dintre cele mai mari evenimente din țară, a ne aminti Sărbătoarea Florii de Salcâm adunând zeci de mii de oameni din toată țara, la Peștera, de ziua comunei, acolo, în Valea Izvorului.

Pestera Oraselul Copiilor
Pestera Oraselul Copiilor

A organizat unele dintre cele mai frumoase sărbători pentru copii. Și-a asumat riscuri, a bănuit că ar putea avea probleme dar nu a contat, a bucurat copiii comunei Peștera de fiecare dată: și de 1 iunie, și de sărbătorile Pascale și de sărbătorile Crăciunului. A oferit cadouri multe și mari, a oferit bucurie, a oferit dragoste.

Valentin Vrabie zâmbește doar când aduce bucurie celorlalți, altcumva este un tip serios, ușor pedant, foarte atent când vorbește și cu cine vorbește.

Și dacă îl veți vedea zâmbind veți observa că o face cu teamă, aproape că își cere scuze pentru că a îndrăznit să fie fericit și mulțumit.

Primar la Medgidia din 2016.

Valentin Vrabie nu s-a speriat și a organizat încă din primii ani unul dintre cele mai costisitoare și grandioase evenimente: Festivalul Dapyx. Că unora le place, că altora li se face rău, nu contează. Școli reabilitate, grădinițe renovate, spital îngrijit, policlinică refăcută, laborator de analize medicale cu aparatură de ultimă generație, fabrică de amidon și multe altele. Când le vezi gata făcute parcă tot găsești nod în papură, ți se pare normal să ai ceea ai, de parcă le-ai moștenit de la bunicii tăi.

Festivalul Dapyx
Valentin Vrabie privește înainte cu credință, cu ambiție, cu acea dorință de a nu se lăsa doborât.

Valentin Vrabie vrea și nimic altceva nu mai contează pentru el. Găsește soluții, stabilește obiective și muncește zi de zi pentru a le realiza.

Născut fiind la data de 04 aprilie 1966, Valentin Vrabie are cifra destinului 3, din 3 și 0, cifra zilei de naștere 4, cifra comportamentului 1 și cifra personalității 4.

Dacă nu ați înțeles încă, vă explic: muncitor și neliniștit, cinstit cu propria persoană, fermecător în felul lui rigid, practic și organizat, este loial acelora ce-i sunt alături, este de neclintit. Muncește de o viață și tot ar mai munci, nu știe să se oprească, nu vrea să se odihnească, nu înțelege odihna la ce i-ar folosi. E agitat, chiar coleric într-un fel diferit. Știe să conducă, are stofă de șef, cifra comportamentului este 1.

El construiește. Construiește case, construiește prietenii, din temelii și… verifică. Verifică trăinicia relațiilor, verifică oamenii, verifică să fie sigur că merită. Că merită încrederea, că merită sacrificiul, că merită să riște pentru ei.

Nu are mustrări de conștiință când îi părăsește pe cei ce până mai ieri păreau a-i fi prieteni. El știe să despartă munca de afaceri, grâul de neghină, ceea ce-i folosește de ceea ce-i prisosește. Poate deveni rece, dur, inflexibil și sever.

primarul Valentin Vrabie
primarul Valentin Vrabie

Poate uita de toți, se poate zăvorî-n rutină dacă asta e singura cale de a realiza ceva urgent- cifra zilei de naștere 4. Când și-a îndeplinit misiunea se relaxează, descătușează, se distrează în felul său, fără a-l interesa de gura lumii- cifra destinului 3.

Aviz celor ce speră să îl vadă pe Vrabie cedând: NU o va face.

De ce? Pentru că nimic nu îl sperie și nimic nu îl oprește. Nu o spun eu, cifrele sale sunt cele ce ne dezvăluie acest secret.

Prima provocare a vieții sale, din perioada cuprinsă între 0-33 ani este 0. Cea de a II-a provocare  din perioada cuprinsă între 33-60 ani este 0 și ultima provocare a ultimei perioade este tot zero.

Provocarea reprezintă piedica, lupta pe care o are de dus cu sine fiecare, acel ceva care ne pune frână, care ne oprește, care ne încurcă. În cazul unora este timiditatea (provocarea 2), în cazul altora este superficialitatea (vibrație 5) și tot așa.

În cazul lui Valentin Vrabie, provocarea ZERO înseamnă că nimic nu-l va împiedica să își îndeplinească misiunea.

În ceea ce privește momentele cruciale, trei din patru momente au o vibrație 8, a luptei, a ambiției, a capacității de a observa detaliile și de a se disciplina.

Așadar, odată cu împlinirea vârstei de 58 ani (acum a împlinit 57 ani), începe a se pregăti cel de al IV-lea moment crucial din viața sa, cu o vibrație, ați ghicit, 8. Adică ambiție, luptă, dorință de a câștiga orice bătălie, ambițios, puternic și da, chiar nemilos. Adică Vrabie și dacă, prin absurd, ar dori să renunțe la luptă, nu ar putea. Așa a fost el făurit.

Anul acesta Valentin Vrabie își va asuma responsabilitatea faptelor sale.

Nu se va teme să recunoască ce și cât a muncit, cât a sperat, ce a realizat și motivul pentru care a reacționat într-un anume fel. Se va implica mai mult, va avea reacții dure când ceilalți nu își vor respecta promisiunile, își va lua, ca întotdeauna, în serios funcția pe care o deține – vibrație personală 6 a anului 2023.

La mulți ani, Valentin Vrabie!

mai multe articole aici

 mai multe informatii aici

sursă foto: facebook Valentin Vrabie

error: Continut Protejat!!