Sorin Cristian Mateescu, senatorSorin Cristian Mateescu, senator
Scriam într-un articol anterior despre senatorul AUR, Sorin-Cristian Mateescu, faptul că este un câștig pentru clasa politică din Constanța dar și pentru partidul din care face parte.

La alegerile locale desfășurate în acest an, Sorin Cristian Mateescu, a candidat pe lista de consilieri județeni ai AUR și, din octombrie, își va susține partidul în Consiliul Județean Constanța.

Activ și loial, muncitor și eficient, tăcut și cu un simț al respectului ieșit din comun, un politician deloc asemănător altora, venit parcă din alte vremuri, încă necunoscute nouă, se apropie de finalul mandatului său de senator al României.

Vă amintim că senatorul AUR, Sorin Cristian Mateescu,  este vicepreședinte al Comisiei pentru constituționalitate și membru în Comisia juridică de numiri, disciplină, imunități și validări iar din 01 septembrie 2022 este membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru examinarea inițiativelor legislative din domeniul justiției.

 Recent am primit de la el un material prin care își menține susținerea față de partidul care l-a propulsat și față de George Simion. Iată textul primit de la senatorul constănțean:

New Dealul Românesc: Planul Simion

Încep să apară primele programe prezidențiale pentru alegerile din acest an. Primul care l-a prezentat este George Simion, liderul AUR, cel care în urmă cu două săptămâni a fost și primul lider politic care și-a anunțat înscrierea în cursa prezidențială.

Programul cu care George Simion vine în fața românilor se intitulează „Planul Simion”, un program care își propune să fie un „New Deal” românesc, un program inspirat din planul fostului președinte american Franklin D. Roosevelt.

„Am învățat că în momentul în care SUA au intrat într-o criză financiară în perioada interbelică, președintele de atunci, Franklin Roosevelt, a venit cu un plan care s-a chemat The New Deal, un plan care a creat locuri de muncă și un plan de a injecta bani în lucrări publice. Am spus la Arenele Romane că îmi doresc ca toți românii să fie proprietari pe pământul lor, pe casa lor. Românii sunt proprietari chiar mai mult decât media europeană, doar că proprietari sunt părinții, bunicii noștri. Genereația mea nu, stă în chirii sau este îndatorată la bănci. Ce cred că trebuie să facă un președinte și un guvern este să ia apărarea propriilor cetățeni, să impună firmelor de utilități să construiască toată infrastructura necesară așa cum îi obligă legea, să impună băncilor să nu dubleze sau tripleze rata dobânzilor”, a declarat George Simion în cadrul discursului său de la prezentarea Planului Simion.

New Deal a reprezentat o serie de programe, proiecte de lucrări publice, reforme financiare și reglementări⁠ adoptate de președintele Franklin D. Roosevelt în Statele Unite între 1933 și 1939. Prin aceste programe s-a oferit sprijin fermierilor, șomerilor, tinerilor și vârstinicilor. New Deal a cuprins noi constrângeri și garanții asupra industriei bancare, precum și eforturi pentru creșterea economiei după ce prețurile scăzuseră brusc. Programele New Deal au cuprins atât legi adoptate de Congres, cât și ordonanțe executive prezidențiale din timpul primului mandat al președinției lui Franklin D. Roosevelt.

mai multe despre senatorul Sorin Cristian Mateescu aici

mai multe articole din categoria Politică aici

mai multe despre AUR aici

sursă foto: Sorin Cristian Mateescu

error: Continut Protejat!!